top of page

День української писемності


Світле свято 9 листопада зібрало учнів НВК на святкову лінійку, яку ми підготували з 9 – А класом. Адже у цей день вся Україна святкує День української писемності та прославляє українську мову. Бо мова - то цілюще джерело, і хто не припаде до нього вустами, той сам всихає від спраги.

Учні нагадали, що українська мова - чарівна, всім світом уже визнана за одну з наймелодійніших мов. Вона бере початок з сивої давнини. Без Мови неможливо усвідомити себе частиною народу, відчути свій зв'язок із предками.

Наголосила, що саме 9 листопада по всій Україні розпочинає свою роботу Міжнароднийконкурс з української мови імені П. Яцика, мета якого - сприяти утвердженню державного статусу української мови і піднесенню її престижу серед учнівської молоді, виховання і шанобливого ставлення до культури і традицій українського народу, піднесення престижу української мови в Україні і за її межами та підвищення знань з мови; виховання в молодого покоління українців любові до української мови свого народу, усвідомлення того, що українська мова є генетичним кодом української нації. Цей конкурс знавців української мови імені П. Яцика проводиться як творче змагання учнівської молоді. Велика честь брати участь у цих мовних змаганнях.

Свято завершилось піснею «Україна – це ти» у виконанні шкільного хору.



Featured Posts
Recent Posts
Тегов пока нет.
Follow Us
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Вконтакте B App Icon
  • RSS App Icon
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page